Συνδέθηκε με την ιστορία της Ρίβερ και του ποδοσφαίρου της Αργεντινής, όμως το θρυλικό γήπεδο των «εκατομμυριούχων» δείχνει ότι θα ακολουθήσει την τάση που προστάζουν οι χορηγοί, γεγονός ωστόσο που θα το βοηθήσει να γίνει το μεγαλύτερο γήπεδο στη Νότια Αμερική.

Ρίβερ Πλέιτ: Κοντά σε συμφωνία για το Μονουμεντάλ

Η νέα διοίκηση της Ρίβερ Πλέιτ βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο μιας ιστορικής συμφωνίας για τη νέα ονομασία του ιστορικού γηπέδου. Θα μπουν περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια από τη χορηγία, με τα οποία θα χρηματοδοτηθούν οι νέες εργασίες εντός αυτού.

Φέτος, η Ρίβερ Πλέιτ θα πατήσει τα 121 χρόνια ζωής και η διοίκηση είναι έτοιμη να αλλάξει ριζικά το «Μονουμεντάλ», ανακαινίζοντάς το πλήρως. Στο όνομα του γηπέδου θα προστεθεί αυτό μιας εταιρείας, η οποία θα χρηματοδοτήσει την ομάδα του Νούνιες. Αυτή η διασύνδεση με την εταιρία, το όνομα της οποίας ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως η έδρα της είναι στις ΗΠΑ, θα φέρει έσοδα περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια.

Στο ταμείο του συλλόγου θα συμβάλλουν οικονομικά επίσης οι εταιρείες-χορηγοί: Adidas, Socios.com, Codere και Amazon Prime. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία που θα συμφωνήσει με τη Ρίβερ πρόκειται για μια εκ των ακόλουθων: εταιρεία αλυσίδας super markets, πετρελαίου ή παγκόσμια πολυεθνικής.

Η κρίσιμη συνέλευση για το Μονουμεντάλ

Για να υλοποιηθεί αυτό το ιστορικό βήμα, η σύμβαση αρχικά θα πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φλεβάρη, για να εγκρίνει το σχέδιο. Η πλειοψηφία του Αλμπέρτο Φερνάντες (Frente de todos) έχει 100 από τα 150 μέλη της συνέλευσης και χρειάζεται τα 2/3 των ψήφων για να πάρει το «πράσινο φως» για αυτή την μεγάλη και ιστορική συμφωνία. Μάλιστα, η Ρίβερ Πλέιτ παρουσίασε στους δημοσιογράφους τα πλάνα για το νέο γήπεδο, ονομάζοντας το πρότζεκτ: “el futuro es monumental”.

Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, η Ρίβερ θα γίνει ο δεύτερος σύλλογος στην Αργεντινή που θα συνδέσει το όνομα του γηπέδου του με αυτό κάποιας εταιρείας. Το πρώτο γήπεδο που πήρε τη μετονομασία εταιρείας, ήταν αυτό της Αρχεντίνος Τζούνιορς, το οποίο ονομάστηκε «Autocredito Diego Armando Maradona». Αυτή η τάση έχει επικρατήσει σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι και τη Βραζιλία.

Η Ρίβερ Πλέιτ θα έχει το μεγαλύτερο γήπεδο

Τα μετρητά που θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου μετά τη συμφωνία, θα λύσουν τα χέρια του προέδρου της Ρίβερ, Χόρχε Μπρίτο, να συνεχίσει τις εργασίες του γηπέδου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν: κατασκευή ενός νέου δακτυλίου, τρεις ορόφους στάθμευσης, μία γέφυρα που θα τους συνδέει με τις κερκίδες, εστιατόριο και το κυριότερο, την αύξηση της χωρητικότητας, η οποία θα φτάσεις στους 81.000 θεατές μόλις ολοκληρωθούν τα έργα, ενώ η τωρινή είναι στους 72.054 θεατές.

Χρονοδιάγραμμα δεν έχει δοθεί ακόμα από πλευράς Ρίβερ, καθώς περιμένουν την εξασφάλιση των χορηγιών οι οποίες θα συμβάλλουν οικονομικά στο μεγάλο σχέδιο. Όταν θα αυξηθεί η χωρητικότητα, το «Μονουμεντάλ» θα είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στη Νότια Αμερική.

Στη δεύτερη θέση θα βρίσκεται το «Μονουμεντάλ» της Ουνιβερσιδάδ του Περού 80.093 θεατές, στη τρίτη θέση το θρυλικό «Μαρακανά» 78.838 θεατές, τέταρτο το «Μάνε Γκαρίντσα» από τη πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια, με 72.800 θεατές, ενώ την πρώτη πεντάδα θα κλείνει το εμβληματικό «Μορουμπί» της Σάο Πάολο, με 66.795 θεατές.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *